Azemi: Paga në Kosovë as nuk bën të jetosh, por as nuk mund të vdesësh

Ani pse u miratua në korrik të vitit të kaluar, Ligji për Pagën Minimale nuk ka filluar të zbatohet ende.…

Shkelja e të drejtave të grave në punë vazhdon, diskrepancë në nivelin e pagave në raport me burrat

Jo rrallë herë gratë në tregun e punës në Kosovë përjashtohen, por edhe kur pranohen, paguhen më pak se burrat,…

“Rrogat s’po dalin as për bukë thatë” – S’ndalet ikja e frikshme e të rinjve nga Kosova

Vendi po përballet me ikje masive të të rinjve, teksa listohen një varg arsyesh për këtë. Pagat e ulëta, kushtet…

Sektori privat i pakënaqur me “ndihmat” e Qeverisë, dalin në konferencë

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë sot do të mbajë konferencë për media. Në njoftimin e Odës së Afarizmit të Kosovës…

Biznesmeni kosovar: Nga viti i ardhshëm do të marr punëtorë nga Indonezia e Pakistani

Mungesa e punëtorëve të kualifikuar dhe largimi i tyre nga vendi, kanë bërë që afaristët të shikojnë mundësitë të marrin…

Ndarja e 100 eurove, ja kur pritet t’i marrin punëtorët e sektorit privat

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ditë më parë kishte hapur formën e aplikimit për mbështetje për punëtorët që nuk…

“Sektori privat është i skllavëruar, të rinjtë po e braktisin vendin”

Mungesa pagës së dinjitetshme ka bërë që punëtorët e sektorit privat në Kosovë, të konsiderohen të skllavëruar dhe të cilët…

New York: Vaksinimi i detyrueshëm për të gjithë punonjësit e sektorit privat

Kryebashkiaku i New York-ut Bill de Blasio njoftoi të hënën se të gjithë punëtorët e sektorit privat duhet të vaksinohen…