Ligji për çmimet e barnave nuk gjen zbatim, qytetarët ankohen

Ligji për çmimet e barnave nuk gjen zbatim, qytetarët ankohen

Pacientët në Kosovë janë të detyruar të lëvizin nga një barnatore në tjetrën për t’i blerë barnat pasi ato po shiten me çmime të ndryshme. Në Ministrinë e shëndetësisë thonë se deklarimi i çmimeve ka qenë deri më 16 maj dhe pas përfundimit të afatit të ankesave do të fillojë implementimi i ligjit.

Raporti: KFOR-i negocioi tërheqjen e grupit paramilitarë nga Banjska

Lancaster thirrje Perëndimit: Aleatët të konsultohen për Kosovën në NATO

Bayer fiton Kupën gjermane me supergolin e Granit Xhakës

Jakup Krasniqi takon për herë të parë mbesën e tij

Ceremonia përmbyllëse për regjistrimin e popullsisë, Kurti: Kemi mbledhur të dhëna të r…

Ligji për çmimin e produkteve medicinale  ka hyrë në fuqi në gusht të vitit 2023. Në nenin 19 të ligjit thuhet se lista e çmimeve të barnave publikohet për herë të parë katër muaj pas hyrjes në fuqi dhe se zbatimi i tij fillon pas 6 muajsh.

Megjithatë, të njëjtat barna vazhdojnë me çmime të ndryshme dhe qytetarët duhet të vizitojnë disa barnatore për të gjetur një çmim më të arsyeshëm. Ata thonë se ka dallime të mëdha.

Pensionisti Bedri Bytyçi për KosovaPress thotë se një ilaç diku e gjen me dy euro, e diku tjetër më shtrenjtë. Ai tregon se barnatoret arsyetohen duke thënë se qiranë e paguajnë më shtrenjtë.

Edhe qytetari tjetër Kadri Bytyçi ankohet për dallime në çmime të barnave. Ai thotë se duhet të vendoset ligji që të gjitha barnatoret t’i kenë çmimet e njëjta.

Related Articles