Ischinger flet për dialogun Kosovë – Serbi – Propozon modelin e dy Gjermanive

Ischinger flet për dialogun Kosovë – Serbi – Propozon modelin e dy Gjermanive

Ish-diplomati gjerman dhe ish-përfaqësuesi i BE-së në negociatat për Kosovën, Wolfgang Ischinger, beson se do të ishte mirë që të zbatohej propozimi i vitit 2007 për zgjidhjen e çështjes së Kosovës, marrëveshja mes dy Gjermanive.Ischinger në llogarinë e tij në Twitter ka postuar edhe një artikull të “Frankfurter Algemeine Zeitung” (FAZ) me titull “Negociatat në Beograd – si synon Perëndimi ta zgjidhë konfliktin e Kosovës”.

“Do të ishte mirë sikur propozimi ynë i vitit 2007 të zbatohej përfundimisht: modeli i dy Gjermanive – të përjashtohet çështja e statusit, të zgjidhen çështjet praktike”, shkruan ai.

Related Articles