KGJK i kërkon Avokatit të Popullit ta dërgojë në Kushtetuese, Ligjin për Paga në sektorin publik

Këshilli Gjyqësor i Kosovës, përmes referencës së Avokatit të Popullit, do ta dërgojë në Gjykatën Kushtetuese, Ligjin për Paga në…

Kushtetuesja mund ta pezullojë Ligjin e Pagave?

18 akterë të shoqërisë kosovare, konsiderojnë se me Ligjin e Pagave u shkel e drejta e tyre. Për këtë ata…

Sindikalistët shëndetësorë pajtohet me Ligjin e Pagave, por kanë një kërkesë tjetër

Sindikata e Punëtorëve Shëndetësorë të QKUK-së si pjesë e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës mbështetë kërkesat e FSSHK-…

Koeficienti i ri, ekonomistët thonë se shtesat nuk po përmenden

Zërin e ngritën më së shumti për rritjen e pagave të tyre. Punonjësit në sektorin e arsimit, të pakënaqur me…

KPK kërkon nga Avokati i Popullit që ta dërgojë në Kushtetuese Ligjin për Paga

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), ka njoftuar se iu ka drejtuar me kërkesë Avokatit të Popullit që në zbatim të…

Ligji i ri i pagave/ Këto janë koeficientet për gjithë pjesëtarët e Policisë së Kosovës

Me Ligjin e ri për pagat në sektorin publik, do të këtë lëvizje të pagave edhe të zyrtarët policor. Ndonëse…

Shala i PDK-së: Ligji i Pagave të përfundojë brenda këtij viti, paga minimale duhet të jetë nga 350 deri 400 euro

Partia Demokratike e Kosovës (PDK) ka kërkuar nga ekzekutivi që për këtë vit kalendarik të përfundojë Ligji i Pagave shkruan…

Kadrijaj e AAK-së: Po të ekzistonte Ligji i Pagave nuk do të kishin greva në arsim dhe mjekë që largohen nga vendi

Pas disa orëve debat dhe votim të mbi 70 amendamenteve, më 2 shkurt të vitit 2019 Kuvendi i Kosovës ka…

Premtimi për miratimin e Ligjit të Pagave, “Qeveria ka kohë edhe 13 orë”

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës ka kritikuar Qeverinë e Kosovës për mos sjelljen për miratim të Ligjit për Pagat në…

Ligji i Pagave: Infermierët protestojnë më 1 mars para Qeverisë

Më 1 mars, Sindikata e Infermierëve të Kosovës do të mbajë protestë para objektit të Qeverisë së Kosovës, raporton Gazeta…