Paralajmrohet krizë për punëtorë në Kosovë – “Sektori privat po i konsideron si skllevër”

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës (SPSPK), Jusuf Azemi ka paralajmëruar se  një krizë e mungesës…

Kosova po bën ligj për Kriptovaluta- A do të kurset energjia eleketrike me mos prodhimin e tyre?

Ligji i ri për  përcaktimin e rregullave të përdorimit të kriptovalutave në Kosovë, pritet të bëhet së shpejti, shkruan Gazeta…

Miratimi i buxhetit më të lartë në historinë e Kosovës, shkaku i rritjes së çmimeve apo meritë e Qeverisë “Kurti”?

“Kjo nuk është arsye për t’u krenuar Qeveria Kurti. Rritja e të hyrave nuk janë shkaku i aktiviteteve të planifikuara…

Kriptovalutat – Çfarë obligimi kanë ndaj shtetit përdoruesit?

Nuk ka ndonjë ligj të veçantë për to dhe nuk i njeh as shtetit, por në Kosovë për kriptovaluta duhet…

Ish-ministri Shatri: Kosova ka dalë nga lufta pa trashëguar rezerva të arit nga ish-Jugosllavia

Ekspertët kanë vlerësuar që Kosovës i duhet një Ligj mbi pasurinë e arit, pasi që një ligj të tillë ende…

Kosova pa Ligj mbi pasurinë e arit – “Garancia e stabilitetit financiar e një shteti është në rezerva të arit”

“Rekomandimet e ekspertëve kanë qenë që Kosovës i duhet një Ligj mbi pasurinë e arit, duhet të kuptohet që valuta…

Kosova, vend i standardeve të larta me paga të ulëta

Paga të ulëta e me standart të lartë jetese, një popull me numër të vogël të banorëve, tash e sa…

(Ç`) Ekuilibër i papunësisë gjatë pandemisë në Kosovë

Papunësia është një nga problemet kryesore që e shoqëron Kosovën, që nga paslufta, shkruan Gazeta “Enigma”. Shumë parti gjatë qeverisjes…

Ndërmarrjet publike po shkatërrohen – Qeveria po sistemon amatorë e jo profesionistë në borde

Emërimi dhe shkarkimi i bordeve nga qeveria në ndërmarrjet publike po shihet si një sjellje amatore dhe kopje e qeverisjeve…

Ish-ministri i Financave: Masat e fundit do të lënë pasoja të mëdha në ekonomi

Ish-ministri i Financave Haki Shatri vlerëson se masat e fundit anti-COVID të propozuara nga ministrisë së Shëndetësisë do të ndikojnë…