Infermierëve nuk ju mjafton rritja deri në 4 euro për kujdestaritë (VIDEO)

Sindikata e Infermierëve në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës ka shprehur pakënaqësi sa i përket pagesës së kujdestarive. Siç thonë…

200 mijë euro i kushton shtetit shkollimi i një mjeku, të cilin pastaj na e grabitë Gjermania

Ikja e mjekëve dhe infermierëve, vazhdon të jetë një nga problemet më shqetësuese në shoqërinë tonë. Sipas Odës së Mjekëve,…

Çka ndodhi me mjekët e infermierët e angazhuar në pandemi, flasin nga sindikata

Përhapja e shpejtë e Covid-19 shtoi edhe nevojë për angazhimin e mjekëve dhe infermierëve në të gjitha nivelet e sistemit…

Ligji i ri i Pagave, këto janë kategoritë që përfshihen në rritjen e pagave

Greva e protesta në afat të pacaktuar kanë paralajmëruar shumë organizata sindikale nëse në Ligji i pagave nuk përfundon deri…

Specializantët të pa kënaqur ndaj MSH-së, ministri nuk po i pranon në takim

Këshilli i Specializantëve ka paralajmëruar protestë më 28 janar para Ministrisë së Shëndetësisë nga ora 10:00, raporton Gazeta Enigma. Sipas…

Syla :Vendimi që mjekët e profesorët ta deklarojnë pasurinë është shkelje e Kushtetutës

Kryetari i Sindikatës së Mjekëve, Blerim Syla, vendimin e Qeverisë së Kosovës që mjekët e profesorët që punojnë në institucionet…

Përkrahja e Omicronit – mjekët thotë se nuk ka nevojë për mbyllje, doza e tretë e domosdoshme

Që nga përhapja e pandemisë janë shfaqur variante të reja të COVID-19 në gjithë botën. Varianti i ri Omicron po…

“Paralajmërimi i grevave nga punëtorët shëndetësor ka synime politike”

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka reaguar ndaj grevës së paralajmëruar për të enjten nga punëtorët shëndetësorë…

Kosova në rrezik të mbetet edhe pa 1200 specialistë

Ikja e mjekëve nga Kosova po vazhdon edhe në këtë kohë pandemie, kushtet jo të mira në punë, paga e…

Si është gjendja shëndetësore e ish-presidentit amerikan, Bill Clinton, flasin mjekët

Ish-presidenti amerikan, Bill Clinton, është shtrirë repartin e Kujdesit Intenziv të Universitetit të Kalifornisë Irvine pas infeksionit të traktit urinar…